Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Παγωτό ...

Ξεκινήσαμε με το παγωτό ...
Τα υλικά απλά, ένα κουτί ermol και 
ένα κουτί ζαχαρούχο, 300ml φρέσκο γάλα


...για να επιτύχουμε λιγότερες θερμίδες
βάζουμε το μισό ζαχαρούχο
και περισσότερο φρέσκο γάλα...


... αφού το χτυπήσουμε καλά στο μίξερ
το βάζουμε στην παγωτομηχανή ...


... και μετά από 20 λεπτά έχουμε
τέλειο παγωτό ...


... παίρνουμε και χωνάκια ...


... ποιος μπορεί να αντισταθεί ...


... ούτε εμείς ούτε οι φίλοι μας ...


Φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε
σοκολάτα, μπανάνα, φράουλα ...

5 σχόλια:

  1. Τι είναι το ερμόλ βρε Ειρήνη; Αντικαθιστά την κρέμα γάλακτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπόν το ερμόλ αντικαθιστά την κρέμα γάλακτος και δεν έχει συντηρητικά! Είναι αποβουτυρωμένο γάλα με φυτικά λιπαρά! Στα συστατικά του δεν έχει κανένα από αυτά τα τρομακτικά Ε... Όσο το έψαξα και πέρυσι που ξεκίνησα να κάνω το παγωτό δεν βρήκα κάτι κακό και νομίζω ότι αυτή η συνταγή είναι το καλύτερο παγωτό που μπορούν να φάνε τα παιδιά! Μπορείς φαντάζομαι να βάλεις και κανονική κρέμα γάλακτος. Αν έχεις πρόβλημα θερμίδων (που εσείς δεν έχετε ...) μειώνεις το ζαχαρούχο γιατί αυτό είναι δυναμίτης πραγματικά! Άσε που γίνεται σε 1/2 ώρα!!! και κυριότερο είναι φανταστική η γεύση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντι για ερμολ μπορει να χρησιμοποιηθει και το μορφατ σε κουτι.Ειναι το ιδιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πράγματι, είναι ακριβώς το ίδιο και εγώ χρησιμοποιώ πότε το ένα, πότε το άλλο! Πάντως είναι το ίδιο αποτέλεσμα. Δεν ξέρω αν είναι και τα δύο Ελληνικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φυτικα λιπαρα σε παγωτο δεν ειναι καλο να χρησιμοποιεις, αποδιδουν στο παγωτο την ιδιοτητα να μην λιωνει γρηγορα, και γενικα να ειναι πιο ανθεκτικο στις αυξομειωσεις της θερμογρασιας. Αλλα ειναι καλυτερα να χρησιμοποιειται κρεμα γαλακτος που περιεχει ζωικα λιπαρα 35%

    ΑπάντησηΔιαγραφή