Ξεκινήσαμε με το παγωτό ...
Τα υλικά απλά, ένα κουτί ermol και
ένα κουτί ζαχαρούχο, 300ml φρέσκο γάλα
...για να επιτύχουμε λιγότερες θερμίδες
βάζουμε το μισό ζαχαρούχο
και περισσότερο φρέσκο γάλα...
... αφού το χτυπήσουμε καλά στο μίξερ
το βάζουμε στην παγωτομηχανή ...
... και μετά από 20 λεπτά έχουμε
τέλειο παγωτό ...
... παίρνουμε και χωνάκια ...
... ποιος μπορεί να αντισταθεί ...
... ούτε εμείς ούτε οι φίλοι μας ...
Φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε
σοκολάτα, μπανάνα, φράουλα ...
Τι είναι το ερμόλ βρε Ειρήνη; Αντικαθιστά την κρέμα γάλακτος;
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν το ερμόλ αντικαθιστά την κρέμα γάλακτος και δεν έχει συντηρητικά! Είναι αποβουτυρωμένο γάλα με φυτικά λιπαρά! Στα συστατικά του δεν έχει κανένα από αυτά τα τρομακτικά Ε... Όσο το έψαξα και πέρυσι που ξεκίνησα να κάνω το παγωτό δεν βρήκα κάτι κακό και νομίζω ότι αυτή η συνταγή είναι το καλύτερο παγωτό που μπορούν να φάνε τα παιδιά! Μπορείς φαντάζομαι να βάλεις και κανονική κρέμα γάλακτος. Αν έχεις πρόβλημα θερμίδων (που εσείς δεν έχετε ...) μειώνεις το ζαχαρούχο γιατί αυτό είναι δυναμίτης πραγματικά! Άσε που γίνεται σε 1/2 ώρα!!! και κυριότερο είναι φανταστική η γεύση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντι για ερμολ μπορει να χρησιμοποιηθει και το μορφατ σε κουτι.Ειναι το ιδιο
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράγματι, είναι ακριβώς το ίδιο και εγώ χρησιμοποιώ πότε το ένα, πότε το άλλο! Πάντως είναι το ίδιο αποτέλεσμα. Δεν ξέρω αν είναι και τα δύο Ελληνικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυτικα λιπαρα σε παγωτο δεν ειναι καλο να χρησιμοποιεις, αποδιδουν στο παγωτο την ιδιοτητα να μην λιωνει γρηγορα, και γενικα να ειναι πιο ανθεκτικο στις αυξομειωσεις της θερμογρασιας. Αλλα ειναι καλυτερα να χρησιμοποιειται κρεμα γαλακτος που περιεχει ζωικα λιπαρα 35%
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΘΕΜΑ ΜΕ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ 10000000000000000000% ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΦΥΤΙΚΗ ΣΑΝΤΙΓΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΖΩΙΚΑ ΛΙΠΑΡΑ
Διαγραφή